Nr. 90. 11te April.

Nr. 90. 11te April.

stalter Sagens Aktstykker oversendte til Rigsanklageren eller Forsvareren, efter som hin eller denne først skal have Ordet (jfr. § 957), med Pålæg om inden en fastsat Frist — der af Formanden kan forlænges — at tilstille Modparten samme og anmelde Sagen til Foretagelse.

Andre Beslutninger end de i § 953 nævnte, som bliver at tage af Højesteret inden Domsforhandlingen, kan træffes af det i § 953 ommeldte Udvalg eller af Højesterets Formand. De Retsmøder, som afholdes inden Domsforhandlingen, er ikke offentlige. Begæringer til Retten, som ikke fremsættes mundtlig i et Retsmøde, stiles skriftlig til Retten.

§ 955.

Nye Beviser kan forelægges Højesteret angående sådanne Omstændigheder, som i den pågældende Sag er undergivne denne Rets Bedømmelse. Skal sådanne Beviser tilvejebringes, påhviler det henholdsvis Rigsanklageren eller Forsvareren efter forudgående Meddelelse til den anden Side at foretage de hertil fornødne Skridt. Er der Uenighed om, hvorvidt eller på hvilken Måde nogen Oplysning skal tilvejebringes, eller vil dens Tilvejebringelse gøre Udsættelse af Sagen nødvendig, bliver Rettens Beslutning at indhente. Beslutter Retten af egen Drift, at nye Oplysninger skal tilvejebringes, giver den herom fornødent Pålæg til Rigsanklageren.

Skal Vidner og Syns- eller Skønsmænd afhøres, kan Højesteret, når sådant findes nødvendigt til Sagens fuldstændige Oplysning, bestemme, at deres Afhørelse skal ske for Højesteret, jfr. §§ 171 og 172 samt § 202. Ellers sker Afhørelse af Vidner og Syns- eller Skønsmænd ved vedkommende Undersøgelsesret overensstemmende med Reglerne i Kapitel 75.

Højesteret kan ligeledes, såfremt det findes nødvendigt til Sagens fuldstændige Oplysning, bestemme, at Vidner og Syns- eller Skønsmænd, der har været afhørte tidligere, indkaldes til personlig Afhøring under Domsforhandlingen for Højesteret.

Når dertil findes Anledning, kan Højesteret forlange Erklæring af Landsretten til yderligere Oplysning om, hvad der er foregået under Domsforhandlingen for samme.

§ 956.

Er Tiltalte ikke fængslet, har han Ret til at deltage i Retsmødet; er han fængslet, bliver han kun, når han har fremsat Begæring derom, og Højesterets Formand finder, at særlige Grunde taler for at tage denne til Følge, at foranstalte henbragt til Mødet.

Tiltaltes Udeblivelse hindrer ikke Sagens Fremme, når en Forsvarer er mødt.

§ 957.

Under Domsforhandling for Højesteret har den Part, som anker, først Ordet. I øvrigt foregår Forhandlingen i de Former, som Højesteret under Iagttagelse af Reglerne i Kapitlerne 2, 3 og 16 herom nærmere fastsætter.

Afhørelse af Vidner for Højesteret foregår overensstemmende med Reglerne i §§ 872—75.

§ 958.

Er en fra den ene Side rejst Anke støttet til Grunde, der kan lede til, at Højesteret afsiger ny Dom i Realiteten, har Modparten, uanset at han ellers nu vilde