Nr. 90. 11te April.

Nr. 90. 11te April.

antageligt, at den Omstændighed, hvorpå Anken grundes, først senere er blevet ham bekendt, eller at Fristens Oversiddelse i øvrigt skyldes Grunde, som ikke kan tilregnes ham. Ankemeddelelsen — som må indeholde fornøden Angivelse herom — må derhos iværksættes inden fjorten Dage, efter at han er blevet bekendt med Ankegrunden, eller efter at de Omstændigheder er fjernede, som har foranlediget Oversiddelsen af Fristen.

Er der i en Ikke-Nævningesag fra den ene Side rejst Anke, som ikke omfatter Bevisbedømmelsen, kan Modparten, selv om den ellers foreskrevne Ankefrist for hans Vedkommende er udløbet, indenfor 4 Dage, efter at han har modtaget Meddelelse om Anken, påanke Dommens Afgørelse af Bevisspørgsmålet.

§ 950.

Enten i selve Ankemeddelelsen eller i en yderligere Meddelelse, der må afgives inden Udløbet af den i §§ 947 og 948 bestemte Frist og på en af de Måder som dér bestemt, må den ankende angive den eller de Grunde, hvorpå han støtter sin Anke. Hvor særegne Grunde findes at tale derfor, kan Højesteret give ham Adgang til at afgive Begrundelse af Anken efter ovennævnte Frists Udløb.

Skal i en Ikke-Nævningesag Anken omfatte Bevisbedømmelsen, kræves ingen nærmere Angivelse af Ankegrund.

§ 951.

Ankemeddelelse før Udløbet af den i §§ 947 og 948 foreskrevne Frist hindrer Dommens Fuldbyrdelse for de domfældtes Vedkommende, hvem Anken angår.

Sker Ankemeddelelse i Henhold til §. 949, kan Højesteret på derom fremsat Begæring beslutte, at Fuldbyrdelsen skal udsættes eller standses; dette finder i hvert Fald Sted. når Anke tilstedes.

§ 952.

Så snart Overanklageren har ladet forkynde de foreskrevne Meddelelser for Tiltalte (§§ 947 og 950) eller har modtaget dennes Ankemeddelelse med tilhørende Begrundelse, indsender han samme til Rigsanklageren tilligemed Landsretssagens Aktstykker og Udskrift af Domsforhandlingen.

For så vidt ikke Anken alene er rejst fra Overanklagerens Side og frafaldes af Rigsanklageren, oversender denne snarest muligt Sagens Akter til Højesteret med de Bemærkninger eller Begæringer, han måtte tinde fornødne.

§ 953.

Højesteret kan straks, efter Begæring eller i Embeds Medfør, ved Kendelse afvise Anken, når det findes, at de foreskrevne Frister og Former ikke er iagttagne, eller at den ankende mangler Beføjelse til at anke, eller at den påberåbte Ankegrund klarligen ikke kan føre til Dommens Ophævelse. Sådan Afgørelse kan træffes af et Udvalg, bestående af tre af Højesterets Medlemmer, i et ikke offentligt Retsmøde, efter at der, så vidt dertil findes Anledning, er givet Parterne Lejlighed til at ytre sig mundtlig eller skriftlig.

§ 954.

Findes ikke Grund til straks at afvise Anken, beskikker Højesterets Formand Forsvarer for Tiltalte, for så vidt denne ikke selv har valgt en sådan, og foran-