Uddrag fra Stadier paa Livets Vei

det stærkeste Øl, Engeland brygger : Der tænkes formentlig på Double Brown Stout, i 📌Danmark normalt kendt under betegnelsen Porter, som ved opskænkning frembringer et tykt, vedholdende skum. Egl. skummede eng. øl mindre end typisk da. øl; men da skum bl.a. frembringes af øllets kuldioxidindhold, som opstår ved den fortsatte gæring under lagring, og da det eng. øl under transporten blev ekstra lagret, skummede det mere, når det blev opskænket i Danmark. På SKs tid blev eng. øl af portertypen importeret til 📌Helsingør, 📌Dragør og 📌København. Jf. en annonce fra 👤H.J. Steinbachs Viinhandel, 📌Østergade i København, hvori der reklameres med »Best double Brown Stout Porter«, Adresseavisen ( 61,16) nr. 151, 29. juni 1844.

I trykt udgave: Bind 6 side 286 linje 12