Forhandlingen om Tvistigheder, der opstaa under Tvangsauktionen. Klager vedrørende Tvangsauktionen.

Forhandlingen om Tvistigheder, der opstaa under Tvangsauktionen. Klager vedrørende Tvangsauktionen.

§ 566.

Under Tvangsauktionen kunne de oprindelige Parter ikke fremsætte saadanne Indsigelser, som vedrøre Lovligheden af Udlægsforretningen eller de forud for samme liggende Retshandlinger.

Indsigelser, som ikke høre til de i Kap. 50 omhandlede, kunne af Trediemand fremsættes under Auktionsforretningen, naar han formener, at Auktionens Fremme paa den paastaaede Maade vil komme i Strid med hans Ret.

§ 567.

Forhandlingen under Auktionen eller Forberedelserne til samme foregaar efter de Regler, som i §§ 499, 500 og 501 ere givne om Tvistigheders Forhandling under Eksekutionsforretninger.

§ 568.

Hvad der skal optages i Auktionsbogen. afgøres efter de i § 502 opstillede Grundsætninger.

Dog blive de i Rskr. 13de Juni 1783 og Pl. 3die September 1823 indeholdte Bestemmelser, hvorefter visse Løsøreauktioner ikke behøve at foretages til Protokollen, fremdeles at anvende med de Lempelser, som følge af Reglerne i nærværende Kapitel.

§ 569.

De i § 503 om Udsættelse og Standsning givne Regler komme ogsaa til An- vendelse paa selve Auktionens Afholdelse.

§ 570.

I opstaaede Tvistigheder forholdes der med Sysselmandens Afgørelse af disse efter § 504.

§ 571.

Klager vedrørende Tvangsauktion eller de dermed i Klasse staaende Foran- staltninger (jfr. §§ 537 og 538) gøres gældende efter Regler svarende til dem, der i Kap. 47 ere givne for Eksekutions Vedkommende, saaledes at alle Klager gøres gæl- dende ved Besværing til højere Øvrighed, undtagen Klager vedrørende Indholdet af Auktionsvilkaarene (jfr. §§ 527, 542—547 og 553), Trediemands Ret i øvrigt (jfr. særlig §§ 531, 540, 2det og 3die Stykke, 543 og 566), de i §§ 533, 538 og 565 om- meldte Salærbestemmelser, Retten efter § 550 til at forlange Auktionen afholdt, efter § 555 til at forlange Hammerslag givet, efter § 556 eller § 562 til at forlange Af- holdelse af ny Auktion eller efter § 558 til at forlange sig Ejendommen udlagt fol- det højeste Auktionsbud, hvilke Klager gøres gældende ved Besværing til Retten, hvorhos Klager vedrørende Tvangsauktionsgrundlaget ligeledes gøres gældende ved Besværing til Retten, medmindre de angaa Indsigelser, hentede fra den kontraktmæs- sige Side af de i § 518, 2det og 3die Stykke, nævnte Auktionsgrundlag, i hvilket Tilfælde de gøres gældende ved Søgsmaal i første Instans.

En stedfunden Tvangsauktion kan kun ophæves af Retten.

Erstatningskrav mod Rekvirenten af en Tvangsauktion eller mod den Syssel- mand, der har foretaget eller nægtet at foretage en Tvangsauktion, kan kun gøres gældende ved Søgsmaal i første Instans mod den paagældende.

Besværing til Retten angaaende en Sysselmands Handlemaade, Tvangsauktion vedrørende, kan — bortset fra det i § 553 omhandlede Tilfælde — først rejses, efter at Auktionsforretningen er sluttet, medmindre alle vedkommende samtykke i andet, eller Sysselmanden meddeler Tilladelse dertil. Sysselmandens Meddelelse af saadan

Tilladelse eller hans Nægtelse deraf kan ikke paaklages.

§ 572.

Som Regel maa Besværing til højere Øvrighed eller til Retten, vedrørende Tvangsauktion, indgives inden 2 Uger fra den Dag, da Besværingsgrunden foreligger, og Besværingsadgang staar aaben, og Søgsmaal til en Tvangsauktions Ophævelse an- lægges inden 2 Uger, efter at Auktionsforretningen er sluttet, Dog kan Besværing til Retten eller Søgsmaal til Ophævelse inden Forløbet af 6 Maaneder tillades paa samme Maade som bestemt med Hensyn til Eksekution.

B. Udpantning samt Indsættelses- og Udsættelsesforretninger.